Системне безперервне навчання з питань охорони праці – пріоритет міської профспілки освітян

Сумська міська організація профспілки працівників освіти долучається до реалізації в галузі «Освіта» системного безеперевного навчання з питань охорони праці відповідальних осіб та представників профспілки, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки у разі виникнення аварій.

Саме з цією метою цьогоріч міською Профспілкою було узагальнено потребу у навчанні представників Профспілки та відповідальних осіб з питань охорони праці закладів освіти міста та організовано навчання з питань охорони праці 61 працівника (з яких 6 - представники Профспілки з питань охорони праці і 55 - відповідальних осіб з питань охорони праці) на базі Державного підприємства «Сумський експертно-технічний центр Держпраці» з 26 березня 2018 року.

З 26 по 30 березня 2018 року  на базі Державного підприємства «Сумський експертно-технічний центр Держпраці» вже проведено навчання і перевірка знань з питань охорони праці 28 працівників  закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти міста Суми. Друга група слухачів у складі 33 осіб розпочне навчання з 2 квітня 2018 року, яке завершиться складанням іспиту 6 квітня 2018 року. 

Державне підприємство «Сумський експертно-технічний центр Держпраці» створив належні умови для комфортного перебування слухачів на курсах та надав змістовну інформацію з різних тем, зокрема: основи законодавства з охорони праці, практичне застосування їх норм, пожежна безпека; електробезпека; гігієна праці; профілактика професійних захворювань і отруєнь; надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку; управління роботами з профілактики та ліквідації наслідків аварій; безпека праці в галузі. Теорія тісно перепліталась з практичними заняттями.

Високий рівень викладання дисциплін з питань охорони праці забезпечили досвідчені викладачі курсів:

1. Олександр ТКАЧЕНКО – технічний інспектор праці Федерації професійних спілок України

2. Світлана БЕРЕЗОВСЬКА – завідувач навчально-тренувального відділу КЗ СОР «Сумський обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф»

3. Наталія АРЄСТОВА – експерт технічний з проведення та організації навчань з питань охорони праці Державного підприємства «Сумський Експертно-технічний центр Держпраці»

4. Олег ВОРОНОВ – начальник циклу практичної підготовки обласних та м. Суми курсів удосконалення керівних кадрів навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сумської області

5. Володимир ХВОСТІЙОНОК – начальник електричної лабораторії КП електромереж  зовнішнього освітлення «Міськсвітло» СМР. 

Профспілка освітян висловлює щиру вдячність  директору Сумського експертно-технічного центру Миколі ІЛЬЧЕНКУ, експерту технічному з проведення та організації навчань з питань охорони праці ДП «Сумський ЕТЦ» Наталії АРЄСТОВІЙ за співпрацю з міською організацією Профспілки та створення належних умов для навчання представників Профспілки та відповідальних осіб закладів освіти з питань охорони праці.

(За матеріалами сайту Сумської міської організації профспілки працівників освіти і науки України)

 

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУМСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ"

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International,

якщо не зазначено іншого