Ухвалено Колективний договір на 2013 – 2015 рр.

Упевнено розвиватися, гідно заробляти, мати належні умови праці та надійний соціальний захист – такою є основна концепція роботи ДП «Сумський експертно-технічний центр», що прописана у новому Колективному договорі між адміністрацією та трудовим колективом підприємства, який одноголосно ухвалено під час зборів. Цей документ розрахований на три роки та регулює виробничі, трудові та соціально-економічні відносини, узгоджує інтереси найманих працівників і роботодавця.

 На початку зборів начальник ДП «Сумський ЕТЦ» Павло Ворончагін підбив підсумки та проаналізував роботу колективу за попереднім договором. За минулий рік підприємство майже вдвічі перевиконало план, а середня заробітна плата робітників експертно-технічного центру перевищує середню по Сумщині. Ця цифра могла б бути й більшою, але ж частина коштів підприємства постійно спрямовується на розвиток матеріально-технічної бази та підвищення кваліфікації експертів.

«Зрозуміло, що ми можемо піти й регресивним шляхом – тобто, спрямувати усі зароблені кошти на зарплату і, простіше кажучи, їх проїдати. Але треба думати про майбутнє, про день завтрашній, – зазначив у своєму виступі начальник ДП «Сумській ЕТЦ» Павло Ворончагін. – Щодо запровадження пільг – то це також, на мою думку, хибний шлях, адже пільга – вона не стимулює до заробітку, а навпаки, дозволяє «заспокоїтися» людині, зупиняючи її бажання заробляти та розвиватися».

Ухвалений колективний договір містить як заохочення за успіхи у роботі, так і відповідальність за порушення. Під час зборів було також переобрано особу, яка буде відтепер представляти інтереси трудового колективу – це Костянтин Кудрін.

Власне, положення та норми нового Колективного договору ретельно розроблялися доволі тривалий час на основі Кодексу законів про працю України, Господарського кодексу України, Закону України «Про оплату праці», Закону України «Про відпустки», Закону України «Про колективні договори і угоди», інших законодавчих та нормативних актів.

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУМСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ"

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International,

якщо не зазначено іншого