Підсумки роботи ДП «Сумський ЕТЦ» за 2015 рік

За основними показниками роботи Державне підприємство «Сумський експертно-технічний центр Держпраці» виконало план за минулий рік. Високий рівень експертно-технічної підтримки наглядової діяльності на підприємствах Сумщини було відзначено під час засідання керівників регіональних державних підприємств, що підпорядковуються Державній службі України з питань праці.  

Аналізуючи роботу підприємства у минулому році, зокрема її фінансові показники, можна зробити певний висновок про виконання плану за всіма видами виробничої діяльності.

Головним завданням Сумського експертно-технічного центру була і залишається експертно-технічна підтримка державного нагляду, реалізація технічної політики держави у сфері охорони праці та промислової безпеки. У 2015 році підприємством проведено 292 експертизи підприємств для видачі дозволів, 68 експертиз проектної та технічної документації, 69 оцінок відповідності обладнання діючим нормативним актам. Крім цього, технічними експертами проведено 80 електровимірювальних робіт, 111 обстежень та паспортизації будівель і споруд, майже 3 тис. технічних оглядів та діагностування обладнання. За минулий рік з питань охорони праці було навчено 1050 осіб, та 2197 робітників довели свою працездатність за допомогою психофізіологічної експертизи.

ДП «Сумський ЕТЦ» є практично єдиною експертною організацією в області, яка залучається наглядовими і правоохоронними органами до виконання технічної експертизи, зокрема, при розслідуванні нещасних випадків на виробництві та перевірках суб’єктів господарювання.

За словами директора Сумського ЕТЦ Олександра Арєстова серед пріоритетних напрямків залишається підвищення рівня кваліфікації фахівців та розширенні кон’юнктури, адже зростання конкуренції на ринку експертних послуг змушує шукати нові підходи та шляхи їх реалізації. Наприклад, навчання з питань охорони праці лише в обласному центрі здійснюють більше десяти учбових центрів. Відтак, головною амбітною задачею для Сумського ЕТЦ було і буде – залишатися регіональним лідером у якості та кількості надання послуг.   

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУМСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ"

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International,

якщо не зазначено іншого