День охорони праці – 2018

Колектив Державного підприємства «Сумський експертно-технічний центр Держпраці» відзначив День охорони праці, який цього року проходив під девізом «Захищене і здорове покоління» та присвячений проблематиці захисту праці молоді, а також припинення використання праці дітей. 

На Сумщині Організаційним комітетом проведено значну кількість заходів, спрямованих на виховування культури охорони праці та підвищення відповідальності роботодавців за здоров’я і життя працівників, а також гарантії їх трудових прав.

За результатами Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» організовано фотовиставку переможців та виставку кращих конкурсних робіт. У своїх малюнках юні аматори із глибоким розумінням та великою дитячою любов’ю розповідають про необхідність виконувати правила безпеки, використовувати засоби захисту, берегти своє здоров’я та життя, аби повертатися додому до своїх сімей цілими та неушкодженими.

Із метою інформування громадян щодо відзначення Дня охорони праці в Україні та привернення уваги до проблематики використання праці молоді у місті Суми було розміщено тематичні бігборди.

Для визначення шляхів вирішення проблемних питань у ході діяльності  підприємств області, а також тих, що виникають під час проведення медичних оглядів працівників, психофізіологічних досліджень, навчання з охорони праці,  розслідування нещасних випадків на виробництві проведено наради та круглий стіл за участю представників органів місцевого самоврядування, членів організаційного комітету з відзначення Дня охорони праці, суб’єктів господарювання, медичних закладів. 

У рамках заходів, присвячених Дню охорони праці, у Свято-Воскресенському кафедральному соборі відбулася традиційна панахида за загиблими на виробництві. Слід зазначити, що протягом 2017 року на підприємствах Сумської області в результаті нещасних випадків загинуло шість працівників.

Із нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці, під девізом «Від здорового способу життя до здорових умов праці», в Сумах пройшов товариський турнір із настільного тенісу між командами Управління Держпраці у Сумській області та ДП «Сумський ЕТЦ». Учасники з обох збірних завзято та наполегливо виборювали кожне очко, проявивши справжній бійцівський характер та жагу до перемоги. У фінальному двобої зійшлися капітани команд – керівники установ. Звичайно, що перемогла дружба, адже головний приз – торт дістався усім учасникам змагань. Держпраці та Сумський ЕТЦ співпрацюють в одному надважливому напрямку – збереження життя і прав працівників Сумщини. Тож суперники у грі й партнери в роботі, фахівці наголошують на тому, що дотримання вимог охорони праці на виробництві, як і спорт, зберігає здоров’я.   

  

Кульмінацією відзначення Дня охорони праці стали урочистості, в ході яких пролунали найщиріші слова привітання. Почесними грамотами та відзнаками були нагороджені кращі з кращих працівників сфери охорони праці. На ряду із цим, з нагоди 100-річчя із дня утворення технічної інспекції праці профспілок подяками за багаторічну плідну працю по забезпеченню дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах Сумської області були відзначені ветерани технічної інспекції.

У ході урочистостей грамотами й цінними подарунками нагороджені переможці й фіналісти Регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». Захід відбувся у концертному залі Сумської обласної філармонії. По завершенню урочистостей артисти філармонії святковим концертом привітали присутніх із професійним святом.

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУМСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ"

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International,

якщо не зазначено іншого