У лютому на Сумщині розпочинається масштабна перевірка ліфтових організацій

Ситуація, що склалася сьогодні у ліфтовому господарстві Сумщини, залишається незадовільною, натомість усі Голови міських рад, які були запрошені на технічну нараду теруправління Держгірпромнагляду у Сумській області, проігнорували засідання.    

Відсутність дозволів на експлуатацію ліфтів, не проведені обстеження та капітальні ремонти, не витримані строки щодо тимчасового продовження роботи ліфтів (так звані «тривало-діючі відступи»), відсутні технічні паспорти, численні проблеми з функціонуванням диспетчерської служби та зв’язку, і, врешті-решт, відсутність відповідальних за безпеку ліфтів – це оснівні моменти, на яких було зосереджено увагу під час технічної наради. Участь у засіданні, крім керівництва Держгірпромнагляду у Сумській області та ДП «Сумський ЕТЦ», взяли представники житлово-комунальних господарств області, ліфтових організацій, ЖБК та ОСББ.

По закінченню зустрічі начальник ДП «Сумський експертно-технічний центр» Павло Ворончагін відповів на численні запитання представників житлово-будівельних кооперативів та об’єднань співвласників багатоповерхових будинків. Більш за все людей цікавила вартість послуг за проведення технічної експертизи ліфтів та, власне, сам механізм отримання відповідних документів для подальшого одержання дозволу на експлуатацію «підйомника підвищеної небезпеки».

Наразі, в області налічується 1630 ліфтів, що експлуатуються у 5 містах: Суми, Шостка, Конотоп, Ромни та Охтирка. У будинках комунальної власності – 1170 ліфтів, у відомчому житловому фонді – 99, у будинках ЖБК – 310 та ОСББ – 51 ліфт. На сьогодні, понад 350 ліфтів не пройшли експертне обстеження, 310 одиниць «вертикального транспорту» залишається капітально не відремонтованими. Не враховуючи зламаних та пошкоджених, 130 небезпечних ліфтів вже зупинено державними інспекторами Держгірпромнагляду.       

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУМСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ"

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International,

якщо не зазначено іншого