Керівний апарат Сумської міськради пройшов навчання з охорони праці

Сумський міський голова Олександром Лисенком разом із своїми заступниками пройшли навчання і перевірку знань з охорони праці. Це перший прецедент в історії обласного центру, коли керівний апарат Сумської міськради майже у повному складі навчався у Головному навчально-методичному центрі Держгірпромнагляду України, як того вимагає законодавство.

Власне, саме навчання, враховуючи зайнятість керманичів міста, проходило в Сумах на базі Державного підприємства «Сумський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» як уповноваженої установи, яка має право здійснювати відповідне навчання з питань охорони праці.

«Закон має бути один для всіх. Відтак, міський голова разом із своїми заступниками, пройшовши навчання з охорони праці, своїм прикладом показали важливість дотримання правил і норм безпеки на робочому місці, – зазначив начальник ДП «Сумський ЕТЦ» Павло Ворончагін. – Якщо всі керівники підприємств, не говорячи про інших посадових осіб, таким же чином ставилися б до питань охорони праці як Сумський міський голова, гадаю рівень виробничого травматизму значно знизився».

Окрім Олександра Лисенка, посвідчення про проходження навчання і перевірку знань отримали: перший заступник міського голови Володимир Войтенко, керуючий справами виконкому Віктор Волонтирець та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Іван Бортник.

Слід нагадати, що згідно із законодавством допуск до роботи осіб, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з охорони праці, взагалі забороняється.

Вручаючи посвідчення, начальник Сумського ЕТЦ та Сумський міський голова одразу обговорили наразі найактуальніше питання життєзабезпечення міста – стан ліфтового господарства. Павло Ворончагін запропонував не лише організаційну, а й технічну допомогу задля вирішення питань щодо експертизи та отримання усіх необхідних документів, аби ліфти у місті врешті-решт запрацювали і були безпечними та справними.

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУМСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ"

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International,

якщо не зазначено іншого