Сумщина відзначила День охорони праці

Найкращі перевізники пасажирів працюють у Конотопі та на Путивльщині, а найактивніші та найталановитіші юні художники, що знаються на безпечній праці, навчаються у Штепівській загальноосвітній школі-інтернаті. Всі вони, а також кращі фахівці з охорони праці та робітники підприємств Сумщини, які є взірцем у власному ставленні до питань безпеки під час виконання трудових обов’язків, були відзначені на урочистостях з нагоди Дня охорони праці.

Нинішній захід, який відбувся 28 квітня у Палаці культури СМВО ім. Фрунзе, став своєрідною кульмінацією та підбиттям підсумків роботи багатотисячної «армії» людей, які цілодобово стоять на варті безпеки праці. Мова йде про державних інспекторів та експертів з охорони праці, технічних експертів, санітарних лікарів з гігієни праці, працівників служб охорони праці органів виконавчої влади, підприємств і організацій.

Під час урочистого зібрання було нагороджено переможців конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», активних учасників та переможців огляду-конкурсу на краще безпечне робоче місце, кращих перевізників та водіїв маршруток в рамках огляду-конкурсу серед транспортних підприємств (перевізників) області «Культура і безпека пасажирів – перш за все!»

За рішенням неупередженого журі кращі безпечні робочі місця виявилися у ТОВ «Компослуги», ПРБП «Рембуд», ТОВ «А-Муссон», ТОВ «Конотопський елеватор», ДП «Кролевецьке лісомисливське господарство», Тростянецькій спеціалізованій школі №2, Конотопському управлінні по експлуатації газового господарства ПАТ «Сумигаз», КП «Спеціалізований комбінат» Сумської міської ради, Підліснівській філії ПрАТ «Райз-Максимко», Сумській дирекції державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», ТОВ «Шосткинське підприємство «Харківенергоремонт», ПАТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш», Комунальному закладі «Шосткинська ЦРЛ» та ПАТ «Сумське НВО ім. М.В.Фрунзе». Переможці нагороджені ексклюзивними вимпелами. Журі також визначило підприємства, де взяли участь найбільше робочих місць – ПАТ «Сумське НВО ім. М.В.Фрунзе», ТОВ «Велетень» та ТОВ «Сумитеплоенерго». Вони отримали почесні кубки.

Переможцями обласного конкурсу «Культура та безпека пасажирів – перш за все!» стали приватний підприємець О.Компанієць (Путивльський р-н), фізична особа-підприємець С.Ващенко (м. Конотоп) та ПП «Корунд-С» (м. Конотоп).

За  належну організацію та активну участь у конкурсі дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» пам’ятними кубками були нагороджені вихованці та педагогічні колективи Штепівської спеціальної загальноосвітної школи-інтернату, КУ «Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15  ім. Д. Турбіна» та Буринської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.

Родзинкою свята став концерт за участю як аматорських колективів підприємств області, так і відомих артистів Сумщини.

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУМСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ"

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International,

якщо не зазначено іншого