На Сумщині відзначили День охорони праці

Святковими урочистостями 25 квітня у Палаці культури «Хімік» ВАТ «Сумихімпром» відзначили День охорони праці на Сумщині. Було підбито підсумки конкурсу «Краще безпечне робоче місце», а також нагороджено підприємства, організації та працівників, які є взірцем з питань охорони праці та промислової безпеки.

Напередодні Всесвітнього дня охорони праці, який щороку відзначається 28 квітня, у Палаці культури «Хімік» пройшли традиційні урочистості. Цей захід став своєрідною кульмінацією та підбиттям підсумків роботи багатотисячної «армії» людей, які цілодобово стоять на варті безпеки праці. Мова йде про державних інспекторів та експертів з охорони праці, технічних експертів, санітарних лікарів з гігієни праці, працівників служб охорони праці органів виконавчої влади, підприємств і організацій.

Цьогорічною «родзинкою» Дня охорони праці стало підбиття підсумків обласного огляду-конкурсу «Краще безпечне робоче місце». Ідея була «запозичена» у популярної телевізійної програми одного з провідних українських телеканалів, де ведуча інтерактивом оцінює якість обслуговування у закладах харчування. Тільки замість відповідної таблички, переможці конкурсу отримали ексклюзивні вимпели, які відтепер будуть прикрашати їх робочі місця.

За рішенням неупередженого журі кращі безпечні робочі місця виявилися у Шосткинському казенному заводі «Імпульс», Глухівській філії ТОВ НВФ «Модуль», ПАТ «СНВО ім. Фрунзе», ТОВ «Керамейя», ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «Технологія», ПАТ «Сумиобленерго», АТ «Сумський завод «Насосенергомаш», Сумському КП «Міськводоканал», Шосткинському КП «ВУ водопровідно-каналізаційного господарства», ТОВ «Кусум Фарм», ТОВ «ІТК «Автоматик груп», ТОВ «Плюс» ЛТД.     

За   вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі створення належних, безпечних і здорових умов праці на обласному рівні, високий професіоналізм та з нагоди Дня охорони праці Грамотою голови Сумської обласної державної адміністрації було нагороджено начальника Державного підприємства «Сумський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» Павла Ворончагіна.

Серед заходів, організованих з нагоди Дня охорони праці, слід зазначити відкриття тематичної фотовиставки «Вони – за безпечну працю», що експонується у фойє теруправління Держгірпромнагляду у Сумській області, семінари-наради з питань профілактики виробничого травматизму. До речі, досвід роботи Сумського теруправління було озвучено під час останньої селекторної наради з головою Держслужби як приклад ефективної співпраці між усіма сторонами виробничого процесу.

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУМСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ"

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International,

якщо не зазначено іншого